Graduation project

Mensen die moeilijk om kunnen gaan met alle dagelijkse prikkelingen zijn mensen die de gedragsstoornis ADHD hebben. ADHD wordt vooral gediagnostiseerd bij kinderen en om die reden wordt het vaak gezien als kinderziekte. Hierbij heb ik me gericht op volwassenen. Ik heb onderzocht waarom wij als mensen de behoefte van structuur, orde en controle over dingen als fijn ervaren, en hoe mensen met ADHD dit op hun manier ervaren. De reden hiervan is dat deze mensen het moeilijk vinden structuur aan te brengen in hun dagelijks leven.

Met mijn project wil ik het denk- en kijkproces van hun hooggevoeligheid visualiseren om zo meer inzicht te geven in de stoornis ADHD. Hierbij heb ik expres de positieve kant belicht omdat er vanuit de maatschappij nog te veel onbegrip en negativiteit over is.

‘Another view of high sensitivity’ visualiseert de positieve kant van het denk- en kijkproces van de hooggevoeligheid van iemand met ADHD. De fotoserie zoomt in op de wereld van iemand met en zonder ADHD en laat je anders kijken naar de omgeving waarin zij leven.

Graduation Event WdKA Finals 2015
Commercial Practice – Lifestyle & Design